A legújabb COVID-19 frissítések és támogató diagnosztikai eszközök

A legújabb COVID-19 frissítések és támogató diagnosztikai eszközök

A COVID-19-ről

A COVID-19 az a fertőző betegség, amit a legutóbb felfedezett SARS-CoV-2 okoz. Ez egy új koronavírus-törzs, amelyet korábban nem azonosítottak az emberekben.

2019. december végén a kínai közegészségügyi hatóságok számos akut légzőszervi szindróma esetről számoltak be Wuhan városában (Hubei tartomány, Kína). A kínai tudósok új koronavírust azonosítottak fő kórokozóként. A wuhani kezdeti kitörés gyorsan elterjedt, Kína más részeit érintve. Hamarosan számos más országban is észleltek eseteket. Azóta Ázsiában, Európában, Ausztráliában, Afrikában és az Amerikában megfigyelték a betegség kitörését és csoportos megjelenését.

Koronavírus tesztet végezhetünk úgy, hogy megvizsgáljuk hogy van-e vírus az orrüreg nyálkahártyájában, vagy megmérjük, hogy a szervezet termel-e antitesteket a koronavírus ellen. A teszt kiválasztásakor különös tekintettel kell lenni az eredményének értelmezését illetően, a különféle módszerek előnyei és hátrányai miatt gondosan mérlegelni kell. Tüneteket mutató betegeknél az elsődleges a molekuláris koronavírus teszt nazofaringeális mintából. A negatív molekuláris COVID-19 teszt eredménye azonban nem zárja ki teljesen a koronavírus fertőzést. A vérmintából származó antitestek más diagnosztikával támogatnak, különösen akkor, ha a légzőszervi tünetek elhúzódnak. Ezenkívül a pozitív koronavírus antitest teszt megerősítő kiegészítő módszer, amely még növeli az eredmények megbízhatóságát. Azonban a koronavírus elleni immunitást vagy az immunitás időtartamát nem lehet közvetlenül antitest-teszt alapján megbecsülni.

Kattintson a megnyitáshoz
Kattintson a megnyitáshoz

A többi marker megtekintése itt.


Referencia